Chocoladeletters is een oerhollands soort snoepgoed dat gemaakt wordt voor de periode rondom het Sinterklaasfeest. Tijdens het Sinterklaasfeest stoppen kinderen volgens de traditie een wortel of suikerklontjes in hun schoen. Deze gevulde schoen zetten ze vervolgens bij de open haard. De dag is deze door ‘Zwarte Piet’ en Sinterklaas gevuld met sn...
Chocoladeletters is een oerhollands soort snoepgoed dat gemaakt wordt voor de periode rondom het Sinterklaasfeest. Tijdens het Sinterklaasfeest stoppen kinderen volgens de traditie een wortel of suikerklontjes in hun schoen. Deze gevulde schoen zetten ze vervolgens bij de open haard. De dag is deze door ‘Zwarte Piet’ en Sinterklaas gevuld met snoepgoed (bijvoorbeeld chocolade munten) en chocoladeletters.

Behalve een fantastische traditie zijn chocoladeletters ook uiterst smaakvolle producten die je gewoon in de winkel kunt kopen. Veel consumenten gaan op zoek naar de eerste letter van hun voornaam of de naam van hun geliefde, vader of moeder. De M van moeder is dan ook niet verwonderlijk de meest verkochte en geproduceerde van alle chocoladeletters. Ook de ‘S’ van Sint is bijzonder populair. Chocoladeletters zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Zo kun je chocoladeletters krijgen van melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade.

Vaak zijn chocoladeletters al maanden voor het daadwerkelijke Sinterklaasfeest in de winkels bereikbaar. Daarentegen zijn de chocoladeletters na afloop van het Sinterklaasfeest ook weer snel uit de winkelschappen verdwenen. Geen nood! Na het Sinterklaasfeest volgt spoedig de Kerst. En je raadt het al: wij hebben een uitgebreid assortiment Kerst chocolade producten!
Meer

Chocoladeletters Er zijn geen producten in deze categorie.